La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat que ha parlat amb el president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, per convocar un ple que "desbloquegi" la investidura, però el dirigent popular ha negat que la conversa fos certa.

Segons fonts de Ciutadans, Arrimadas hauria contactat telefònicament amb els caps del PSC, En Comú i el PP per a informar-los del seu plantejament i convidar-los a unir-s'hi el mateix dia en que es va exposar la proposta.

Però Xavier García Albiol ha negat aquestes informacions des de Twitter indicant que en cap moment van conversar per telèfon, i que tan sols van intercanviar dues lacòniques frases per Whatsapp.

D'acord amb el reglament de la cambra catalana, dos grups parlamentaris o una cinquena part dels diputats poden proposar la celebració d'un ple específic a la cambra catalana. Amb aquesta prerrogativa, i donat que Ciutadans supera la cinquena part dels diputats del Parlament, el partit unionista va registrar dijous a la tarda una sol·licitud de convocatòria d'un ple extraordinari, que denominen de "desbloqueig", en el cas que Torrent no anunciï abans de dimarts que ve l'inici d'una nova ronda de contactes amb els grups parlamentaris per proposar un candidat a la Generalitat alternatiu a Carles Puigdemont.

Si el president de la cambra catalana no impulsa una nova ronda de consultes amb els grups parlamentaris, Ciutadans portarà la seva proposta del ple del "desbloqueig" a la reunió de la Mesa de dimarts, encara que seria la Junta de Portaveus, que es reuneix aquell mateix dia, la que hauria de decidir la data d'aquest eventual ple extraordinari, òrgan que està en mans de la majoria independentista.

Segons fonts de Ciutadans, Arrimadas es va posar en contacte telefònic el mateix dijous a la tarda, dia en que la formació unionista va registrar la seva proposta del ple del "desbloqueig", amb Iceta i Albiol, per explicar-los aquesta iniciativa, a la qual esperen que se sumin, i la urgència de celebrar-ho donada "la situació de Catalunya", si bé el partit hauria pogut impulsar-la en solitari amb els seus 36 diputats i sense necessitat de consens amb altres partits.

La líder de Ciutadans a Catalunya va conversar també, ahir divendres al matí, amb Domènech amb el mateix propòsit, si bé el líder dels 'comuns' s'ha desmarcat ja de la proposta d'Arrimadas. De fet, Catalunya en Comú-Podem també ha registrat al Parlament la seva pròpia proposta, però en aquest cas per reafirmar la "sobirania" de la cambra catalana i per promoure un debat públic, obert i transparent davant la ciutadania que avaluï els diferents possibles escenaris de sortida al bloqueig.