La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'escoltar més els sindicats de manters que els de la policia. "Colau, més que reivindicar, ha de posar-se a treballar", ha dit la líder del partit taronja en una entrevista a TV3 aquest divendres. "El problema evident és la manca d'efectius policials al carrer", ha criticat. 

Arrimadas ha alertat que en un moment en què la inseguretat a Barcelona és una problemàtica creixent, no hi hagi prou seguretat a la ciutat. "A Barcelona tenim un problema greu. La Guàrdia Urbana fa anys que exigeix un augment de plantilla", ha recordat. 

En aquest sentit, Arrimadas ha tornat a reivindicar l'última mesura de Ciutadans per frenar la inseguretat a Barcelona. Proposen un reforma del Codi Penal que pretén expulsar “els immigrants irregulars que delinqueixin de manera reiterada” i permeti la presó per a menors. 

La portaveu al congrés ha extrapolat la falta de seguretat a la capital a tot el territori. "Arreu de Catalunya molts veïns es queixen de problemàtiques d'inseguretat reincidents", ha avisat. Segons Arrimadas, el govern de Torra ha fet durant molt de temps la vista grossa i no ha fet front a aquest problema, perquè se centra a destinar fons públics a obrir ambaixades catalanes per "expandir el nacionalisme català". “Menys txiringuitos i menys ambaixades i més seguretat al carrer”, ha reclamat al Govern de la Generalitat. 

La portaveu a Madrid ha assegurat que la inseguretat a Barcelona s'ha vist incrementada durant els governs d'Ada Colau i ha recordat que malgrat que el Codi Penal s'aplica "a tota Espanya", és a Barcelona on més han pujat els robatoris amb violència.