Les negociacions entre el Partit Popular (PP) i Ciutadans (C's) per a la investidura han reobert el debat sobre el model d'immersió lingüística a Catalunya. Tots dos partits volen reformar-lo i aplicar un model trilingüe, on les llengües vehiculars siguin el català, el castellà i l'anglès. Així mateix ho ha explicat avui la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que ha assegurat que cal canviar el model perquè hi ha un dèficit de coneixement lingüístic per part dels alumnes catalans, i ha justificat la reforma assegurant que cal que tots els nens aprenguin les tres llengües, i no "només els rics".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Arrimadas ha assegurat que el trilingüisme és un model "modern i útil" i ha assegurat que les llengües tenen dos enemics: "els que les volen prohibir i els que les volen imposar". Tot i això, ha evitat marcar quin hauria de ser el percentatge de cada llengua, ja que ha assegurat que això podria ser una de les coses que marqués la Generalitat en funció de les necessitats. El passat dijous, en aquesta mateixa emissora, el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, assegurava que havia de ser del 33% per a cada llengua. 

Qüestió de confiança

Pel que fa a l'altre focus polític que marcarà l'agenda aquest setembre, la qüestió de confiança al president Carles Puigdemont, Arrimadas ha assegurat que evidentment no tindrà el seu suport, però ha assegurat que li agradaria si el plantejament del president fos dins del "marc democràtic normal". En aquest sentit, Arrimadas ha dit que C's pot donar suport i estabilitat a un govern, tal com ha fet diverses vegades a altres localitats i comunitats, però que el plantejament actual del Govern és de "xoc social i parlamentari". 

En aquest sentit, la líder de C's ha assegurat que quan es parla d'altres temes al parlament –com el corredor del mediterrani, la sanitat o les infraestructures– es posen d'acord. Per això, ha lamentat que durant els últims anys la política catalana estigui tan centrada en el procés.

Pel que fa a la possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Arrimadas ha assegurat que li agradaria que no fos inhabilitada, però que també li agradaria "que no se saltés les lleis". També ha assegurat que li agradaria "no tenir un expresident imputat per utilitzar diner públic per fer el que no es pot fer", fent referència així a Artur Mas i la imputació pel cas 9-N.