La portaveu de l'Executiva nacional de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha reiterat aquest dimecres l'oferta de govern de coalició al PP per "fer" fora Pedro Sánchez de la Moncloa malgrat "les excuses i la fanfarroneria" del líder popular, Pablo Casado.

En un míting a Palma, Arrimadas ha subratllat que "Albert Rivera ha estès la mà al PP per fer un govern de coalició que lliure a Espanya de Sánchez", un "perill públic" per al país, però, en lloc d'atendre la proposta de manera responsable, el líder del PP ha replicat oferint al candidat de Ciutadans ser ministre d'Exteriors.

"Continuem estenent la mà al PP", ha insistit la número dos de Ciutadans, que, no obstant això, ha remarcat durant la seva intervenció que els populars, igual que els socialistes, són responsables de la deriva independentista de Catalunya i de la generalització de la corrupció política.

Per a Arrimadas, en els comicis del 28 d'abril s'elegeix entre un govern "assenyat" que reforci Espanya i un de socialista presideixo per Sánchez, amb Podemos dirigint l'economia i els independentistes catalans i bascos marcant la política territorial.

La líder de Ciutadans a Catalunya ha explicat que, quan el seu partit alertava fa 13 anys dels abusos del nacionalisme català, el PP i el PSOE, "que són uns fans dels pactes amb els nacionalistes", els titllaven d'"exagerats".

Ara la Generalitat lidera la demanda independentista i en regions com Navarra, la Comunitat Valenciana i les Balears s'està produint, segons el seu diagnòstic, un procés similar, perquè "el nacionalisme s'encomana més que la grip" si no se li fa front, com farà el seu partit si governa.

Contra les "imposicions lingüístiques", Ciutadans promet que "l'espanyol serà la llengua vehicular a tot Espanya, juntament amb les llengües cooficials,", i en cap comunitat no es podrà exigir la llengua pròpia per accedir a un lloc de funcionari. "Les imposicions del nacionalisme acaben sent atacs als serveis públics", ha afirmat Arrimadas, que també ha retret l'adoctrinament que, al seu entendre, s'ha permès en escoles catalanes i de les Balears.