La cap de l'oposició al Parlament i líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha afirmat que “amb els atemptats s’ha demostrat la capacitat d’autogovern que té Catalunya” en una entrevista El Món a RAC1. No obstant això, ho ha fet per rebatre els arguments "dels que defensen que Catalunya és una colònia” i expressar que “estem en un estat descentralitzat”.

Arrimadas ha fet un reconeixement explícit a tots els cossos de seguretat, però no ha deixat de remarcar que “hi ha errors i hem de veure com es poden evitar”, tot i que ha evitat especificar aquests “errors” i ha dit en repetides ocasions que Ciutadans “no en volen fer un ús polític”.  En aquesta línia, ha afirmat que potser és “molt prudent”  i com a cap de l’oposició “hauria de posar més canya”, però que “la meva ètica no m’ho permet”. Així, ha constat que considera que en la lluita contra el terrorisme “hauríem d’estar tot junts” i deixar de banda “les discrepàncies polítiques”, tot i que també ha expressat el seu dubte de si les altres forces polítiques, en el cas que estiguessin a la oposició, “tindrien el mateix respecte”.

"Descoordinació política"

Pel que fa a als “possibles problemes de coordinació”, Arrimadas ha afirmat que, “si existeixen, estaran causats per una descoordinació política”, ja que s’ha mostrat convençuda que els diversos cossos policials tenen “una relació de colze a colze”. En aquest sentit, ha insistit en “la importància del pacte contra el terrorisme gihadista”, que ha considerat una “bona eina coordinadora”.

Sobre el reconeixement de la tasca dels mossos per part de la Generalitat, la líder de Cs ha expressat que no entén perquè "s'han deixat fora cossos de seguretat” i ha afirmat que “hi ha una intencionalitat política". A més, ha recalcat la presència de la Guàrdia Civil sobre el terreny “des del primer segon”. En relació a la polèmica sobre la falta d’accés directe dels mossos a les dades de l’Europol, Arrimadas ha advertit que hi hauria d’haver “tot l’intercanvi d’informació que calgui” i ha manifestat la necessitat d’un augment de places dels cossos de seguretat.  

Atemptats i procés

Per últim, la cap de la oposició ha valorat que “no s’ha de fer una barreja entre els atemptats i el procés” i que “el procés estava acabat abans dels atemptats". “Jo estic esperant les urnes per veure si podem canviar de govern, no per canviar de país”, ha proclamat.