La líder de l’oposició, Inés Arrimadas, ha advertit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que l’Estat té “mecanismes de control democràtic per evitar que els polítics no puguin fer el que vulguin”. El president, Carles Puigdemont, ha afirmat que el millor mecanisme de control democràtic és el del vot dels ciutadans.

Arrimadas ha descrit el missatge de Puigdemont com una presa de pèl als catalans, “fins i tot als qui, de bona fe, volen la independència”, i ha afirmat que el Govern està atrapat en una “roda d'hàmster”, pedalant en una bicicleta estàtica que no es mou.

Segons la líder del partit taronja, el Govern està tan perdut que ara planteja un referèndum com a solució quan se suposava que aquesta “pantalla” ja s’havia superat. Tot plegat, una pèrdua de temps per a tots els catalans, segons Arrimadas.

“Només ha vingut a dir que tornem al referèndum, quan deien que això ja estava fet i superat”, ha afirmat. A banda, ha assegurat que el procés s’ha convertit en una bicoca per a alguns cercles afins al Govern: “Mai hi ha hagut tants alts càrrecs com ara”.

La intervenció d’Arrimadas ha estat, com és habitual, marcada per un to irònic. En algun moment s’ha adreçat a l’hemicicle per demanar-los paciència si sentien alguna afirmació que els incomodava –“ja sé que el nostre discurs és el més incòmode per a vostès però els queden 12 minuts, tranquils”– i també ha descrit el tan esmentat “mandat democràtic” com un “mandat democràtic que muta com el contingut dels acords del Govern amb la CUP”.

Arrimadas també ha definit el PDC com un partit residual a Madrid però l’ha acusat d’obstaculitzar la formació d’un govern a la capital espanyola perquè, segons C’s, “com pitjor li va a Espanya, millor els va”. Ara bé, Arrimadas ha denunciat la gesticulació pública del PDC que vol escenificar constantment que “es baralla amb el PP” mentre que, en canvi, als despatxos pacten el que convingui.  

Puigdemont i els cracs que “cacen pokémons”

Per la seva banda, Puigdemont ha demanat que no els donin lliçons: “vostès són uns cracs, han fet dos acords d’investidura i no han aconseguit res. Com qui caça un pokemon i es pensa que ha aconseguit alguna cosa”.   

Puigdemont ha insistit que la voluntat del Govern sempre ha estat la de pactar una solució per a Catalunya però que, a l’altra banda, no hi ha ningú. Per això, ha conclòs, “el pal i la pastanaga de les reformes a Espanya, ha caducat”.

“Allò que hem estat fent com a Govern és exactament allò que la gent ha votat. La pitjor presa de pèl és fer president Rajoy”, ha afirmat.