La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas ha acusat avui a Carles Puigdemont de fer del procés "el seu modus vivendi". En declaracions a TV3 ha criticat la possibilitat que Jordi Turull sigui proposat com a nou candidat a la presidència de la Generalitat: "Fa setmanes que ja vaig dir que proposarien Puigdemont, després algú que estigui a la presó, després Jordi Turull, amb causes judicials pendents... De veritat volen allargar tant el procés? És un modus vivendi ja per a molta gent, viuen del procés. Ja no és independentisme, és processisme", ha afirmat. Les crítiques d'Arrimades arriben arriben el mateix dia que Puigdemont es reuneix amb el grup parlamentari de JxCat a Brussel·les per abordar els possibles escenaris de la investidura després que el ple quedés ajornat sense data. 


La líder de Ciutadans ha retret a JxCat i ERC que "vulguin substituir el Parlament per un Consell del no sé què on Puigdemont tindria el cent per cent dels escons. Com que no els agrada el resultat de les eleccions, ens els traiem de sobre, fem un altre pseudoparlament on Puigdemont tingui majoria absoluta. És ridícul".

Arrimadas també ha acusat al president del Parlament Roger Torrent d'estar "bloquejant" la investidura "al proposar candidats que sap que no poden ser".

Sobre la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que va condemnar Espanya per imposar una pena de presó a dos nois que van cremar una foto del Rei, Arrimades ha dit que la respecte però ha puntualitzat que es refereix "només a un cas concret del 2007" i que a Espanya "encara està vigent el Codi Penal i l'ordenament jurídic on no es poden cremar banderes oficials o fotos de caps d'Estat"