Els diputats de JxCat es reuniran amb el president, Carles Puigdemont, aquest dimecres a Brussel·les. La reunió se celebra un cop el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi denegat l'autorització a l'exvicepresident de l'Assemblea Nacional Jordi Sànchez per poder participar en el ple d'investidura.

JxCat haurà de decidir com respon a aquest nou veto. Davant la necessitat d'abordar les noves decisions que caldrà adoptar en els propers dies, s'ha desconvocat la reunió del grup parlamentari prevista per demà i s'ha citat els diputats a Brussel·les.

L'advocat de Sànchez ha presentat avui un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Suprem per reclamar que el diputat, actualment en presó preventiva a Soto del Real, pugui assistir al ple d'investidura. Aquest és el pas previ a recórrer al Tribunal Europeu dels Drets Humans. El president del Parlament, Roger Torrent, va anunciar divendres que ajornava de nou el ple d'investidura a l'espera de conèixer la resposta al recurs de l'advocat de Sànchez, que en un primer moment havia anunciat que acudiria directament al TEDH.

No obstant, aquests moviments estan dilatant un altre cop tot el procés. Ho fan, a més, en un moment en què comença a fer-se evident el descontentament al carrer per la incapacitat de posar en marxa el nou Govern, i amb el risc que el TC decideixi que el rellotge de la investidura s'ha posat en marxa. Tot plegat, obligarà l'independentisme a moure fitxa de nou.

Puigdemont ja va convocar els seus diputats el passat 5 de febrer, després que la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar el primer ple d'investidura convocat per investir-lo desemboqués en una forta tensió entre les formacions independentistes.