"No entregui Catalunya a la CUP", ha dit la cap de la oposició. Inés Arrimadas, que ha retret a Mas que en el seu discurs no hagi fet referència a la suspensió de la resolució independentista aprovada dilluns pel Tribunal Constitucional.

Ha atiat el discurs de la por, afirmant que els ciutadans "volen dormir tranquils, cobrar a final de mes i ser feliços". També: "Vostè està posant en perill els funcionaris", ha afirmat, que es poden veure en el dilema d'obeir el Conseller d'Interior o el Ministre.

"Si això que fa vostè ho fes un altre, vostè ho criticaria", ha dit Arrimadas, que ha recordat la duresa amb què Mas va criticar el tripartit des de la oposició. "En política es pot fer de tot menys el ridícul", ha parafrasejat Josep Tarradellas en diferents ocasions.

Inés Arrimadas ha fet sang de l'editorial del Financial Times d'avui, del qual ha afirmat que tracta Mas de "matusser" i li ha etzibat "a veure ara qui és el guapo que va a Madrid a negociar millores per Catalunya". Ha afegit: "A mi no m'agrada que insultin el president de la meva Comunitat Autònoma, però s'ho està buscant". I ha conclòs: "Sisplau, no doni una passa més. Rectifiqui. És a temps".

A la seva segona intervenció per replicar Mas, Arrimadas s'ha mostrat més crescuda i ferma, i li ha demanat que deixi d'atribuïr-se una majoria social, tot afirmant que "a les eleccions la majoria social va dir un 'no' a la independència com una casa'. També ha demanat que no faci paral·lelismes entre Espanya i el PP, perquè "Espanya no és Rajoy". Per això ha reptat el candidat de Junts Pel Sí a la presidència de la Generalitat a repetir el plebiscit a les generals. "Anem a llegir les eleccions generals, a veure què diuen", ha conclòs.