Amb el lema de "Ni a l'exili ni a la presó, us volem a casa", a les 19 hores ha començat la manifestació convocada per l'ANC, Òmnium i l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), una plataforma conformada pels familiars dels presos polítics, a Barcelona. El president Quim Torra assisteix a la marxa, que té un fort contingut reivindicatiu. 

Milers de persones han omplert l'avinguda Terradellas, amb estelades i pancartes amb fotografies dels presos polítics i exiliats. Un total de 109 autocars han portat manifestants des de diverses localitats catalanes, i el transport públic també ha estat molt utilitzat. 

La manifestació arriba després del revés que ha donat la Justícia alemanya a la Justícia espanyola, amb la decisió de no acceptar l'extradició del president a l'exili, Carles Puigdemont, pel delicte de rebel·lió.

mani carles aparicio 5

Polítics i entitats independentistes van a la capçalera de la manifestació amb els familiars. La protesta, tenyida de groc, ha arrencat a la cruïlla dels carrers Tarragona i Diputació i acabarà davant l'antiga presó Model, que des de la seva reconversió com a espai de memòria s'ha escollit per actes de denúncia de la regressió en drets i llibertats. La protesta té lloc després que els presos polítics processats per rebel·lió han estat traslladats a presons catalanes. Un apropament que, segons els convocants, és un simple compliment de la llei.