Advertiment d'Arran al conseller d'Interior, Miquel Sàmper. "Aquest és un conflicte obert", ha avisat la portaveu de l'organització juvenil de l'esquerra independentista, Adriana Roca, en una roda de premsa aquest divendres davant del Departament d'Interior, en el qual hi ha assistit també la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, i representants de la plataforma de suport a Pablo Hasél, el grup de suport a Adrià Carrasco, el SEPC, el Sindicat d'Habitatge del Raval i l'organització 8 Mil Motius.

"Fins que no entenguis que la teva policia, la primera executora de la violència, ens fa fora de casa, ens pica i ens buida ulls. Fins que no entenguis això no podràs entendre que la nostra lluita no s'aturarà per molta repressió que patim. Que cada cop agafarem embranzida i respondrem amb més força. I fins que caiguin tots els responsables del nostre malestar", ha reivindicat.

 

Roca també ha titllat "d'absurd" el debat sobre la violència als mitjans de comunicació i ha acusat els poders de no voler que es parli sobre les causes de fons que generen el malestar. "La millor forma de protesta per ells és aquella que no molesta i que, per tant, no canvia res", ha defensat i ha advertit: "Sàmper ens demanava la fi de la violència. Això no va d'Arran, va d'una generació que ha dit prou". 

Suport de Pablo Hasél i Adrià Carrasco

També han participat a la roda de premsa representants de la plataforma de suport a Pablo Hasél, que han denunciat "la manca absoluta de drets que impedeixen protestar sense ser identificat o empresonat". "El cas de Hasél ha estat l'espurna que ha encès la flama però també és l'inici d'una ràtzia repressiva, en som conscients", han advertit. També han apostat per una amnistia total com a resposta a la repressió per tal de no caure "en solucions individuals o legalistes".

El grup de suport a Adrià Carrasco, el membre dels CDR d'Esplugues de Llobregat que va passar tres anys a l'exili, ha carregat contra l'acte que l'empresariat va celebrar ahir a l'Estació del Nord. "L'única manera d'aconseguir l'autodeterminació és l'autoorganització popular. Farem tremolar el seu poder fins que caiguin", han clamat.

Des del SEPC s'ha denunciat la falta de recursos en l'educació pública i des del Sindicat d'Habitatge del Raval l'existència dels desnonaments. Per part de 8 Mil Motius, s'ha contrastat la presó dels vuit anarquistes amb l'absència de culpabilitat i responsables en incendis com el de la nau abandonada de Badalona. 

"La lluita del jovent és el futur del poble. I ràbia, ràbia, ràbia, ràbia, ràbia!", han clamat per acabar.