La candidata socialista a presidir el Govern Balear, Francina Armengol, ha estat proclamada presidenta amb el suport de 32 diputats dels 59 que formen el Parlament balear.

A més dels grups que formen el Govern Balear, els 19 diputats del PSOE, la diputada de Gent x Formentera-PSOE-EUIB, els 6 d'Unidas Podemos i els 4 de Més per Mallorca, li han donat el seu suport els 2 diputats de Més per Menorca. El Pi, que ha mantingut el dubte sobre el seu vot fins al final, s'ha abstingut amb els seus 3 escons. Han votat en contra els 16 diputats del PP, els 5 de Ciutadans i els 3 de VOX.

En el discurs amb què va obrir ahir el debat d'investidura, Armengol va destacar "els grans reptes" a què s'enfronta en el càrrec, entre els que es troben "modernitzar i diversificar" l'economia, millorar els serveis públics, facilitar l'accés a l'habitatge, "guanyar més drets i llibertats" i "lluitar de forma efectiva contra el canvi climàtic".

En la seva primera rèplica als portaveus dels grups parlamentaris de la segona jornada del debat, Armengol ha assegurat que "tendeix la mà" als altres partits perquè s'"afegeixin" a les polítiques que durà a terme l'executiu de coalició, que són les que els ciutadans han elegit.

Des del PSC, el primer secretari Miquel Iceta ha felicitat Armengol per la seva proclamació celebrant que les Balears tindran quatre anys més de govern progressista, feminista i ecologista. alhora que ha assegurat que des dels socialistes catalans s'afegeixen "orgullosos" a la seva alegria.