La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha afirmat aquest dissabte que “si representéssim el que volen els votants socialistes guanyaria aclaparadorament el no a Rajoy". Així mateix, creu que si el seu partit s’absté, “regalarem el govern a Rajoy i l’oposició a Podemos”.

Francina Armengol, presidenta de les Illes Balears i una de les líders socialistes que es va posicionar a favor de l’exsecretari general Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dissabte a RAC1 que entre els militants del PSOE, “siguin d’on siguin d’Espanya, guanya aclaparadorament que s’ha de votar que no” a la investidura de Rajoy.

En aquest sentit, afirma que “som una majoria” les persones del PSOE que “pensen que les coses no s’estan fent bé”, i afegeix que si hi ha “milers d’afiliats que no volen que es voti Rajoy, el comitè federal ha de fer una reflexió”. Sobre aquest comitè, Armengol desitja que s’hi pugui debatre, perquè no poder fer-ho és “dramàtic”.

La presidenta de les Illes també ha criticat que una abstenció davant del candidat popular representa “regalar un govern a Rajoy, quan no ha tingut vots” i lliurar l’oposició a Podemos.

En referència a la gestora, Armengol ha afirmat que en tres setmanes “hi havia temps per acostar posicions i que no s’ha fet”.