Les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez se centren a Brussel·les amb Carles Puigdemont al capdavant. Tanmateix, Junts encara no ha tancat la negociació després que aquest dijous Puigdemont es reunís a la permanent a la capital belga, en una reunió que es va allargar diverses hores. Per la seva banda, ERC ja ha tancat definitivament l'acord amb el PSOE, i així ho van escenificar el ministre de la presidència en funcions, Félix Bolaños, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, la tarda de dijous a Barcelona. 

Amb aquest escenari, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha demanat aquest divendres a la Mesa del Congrés que habiliti tots els dies que queden fins al 27 de novembre, festius inclosos, per a la possible convocatòria d'un ple d'investidura. Fonts del Congrés apunten que mentre no hi hagi acord entre el PSOE i Junts, Armengol no fixarà la data de celebració del debat, perquè l'objectiu de la cambra —com va fer en el cas de Feijóo, a qui va donar 35 dies per trobar suports— és que hi hagi una investidura "exitosa", i no influir en negatiu fixant una data límit. "Tots els dies estan oberts, i si no és la setmana que ve, serà la següent", assenyalen.

Incertesa sobre la data d'investidura

La manca d'acord entre el PSOE i Junts d'aquest dijous ha alterat els plans dels socialistes, que preveien una entesa global que permetés registrar la llei d'amnistia aquest divendres i que Armengol pogués anunciar aquest mateix matí la data de la investidura perquè el debat se celebrés la setmana que ve, previsiblement els dies 8 i 9 de novembre. Fonts presidencials, asseguren que Armengol no fixarà una data per a la investidura de Sánchez aquest divendres, tal com es preveia. 

Armengol ha portat a la Mesa del Congrés una petició perquè el ple es pugui celebrar qualsevol dia fins al 27 de novembre, dia en què, si no s'ha produït una investidura, es convocarien automàticament unes noves eleccions que tindrien lloc el 14 de gener. Això implica que s'habiliten els caps de setmana, festius i també els dilluns. El reglament del Congrés estableix que, per norma general, els plens se celebrin dimarts i divendres, per tant, per aplicar qualsevol modificació com seria celebrar una investidura el cap de setmana, cal un acord previ de la presidència de la cambra o de les comissions, de dos grups parlamentaris o d'una cinquena part dels diputats. 

La Mesa també pot aplicar un canvi en aquest marge de dies hàbils, pas que ha de ser acceptat posteriorment per la Junta de Portaveus, on tenen veu tots els grups parlamentaris. Per trobar el darrer precedent d'una investidura en cap de setmana cal anar fins al 2016, quan Mariano Rajoy va ser investit en segona volta un dissabte a la tarda gràcies a les abstencions del PSOE.