La presidenta del Govern balear, la socialista Francina Armengol, ha rebutjat l'empresonament del raper Pablo Hasél. En una atenció als mitjans aquest dijous des de Madrid, Armengol ha lamentat que l'artista "en la seva condició de llibertat d'expressió" hagi d'anar a la presó. "A Espanya s'han de revisar coses", ha sentenciat.

La presidenta balear ho ha dit després de reunir-se amb la vicepresidenta tercera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, i la ministra d'Assumptes Exteriors, Arancha González Laya. Armengol, però, ha criticat les manifestacions que s'han produït arreu de l'Estat en les darreres 48 hores, les quals ha titllat d'"agressives, violentes i amb falta d'ètica".

Així mateix, ha assegurat que amb la situació sanitària "tan complexa" que travessa el país, "cal evitar les grans aglomeracions", si bé no s'ha pronunciat sobre les declaracions del portaveu d'Unidas Podemos, Pablo Echenique, donant suport a aquestes protestes. "Tot el meu suport als joves antifeixistes que estan demanant justícia i llibertat d’expressió als carrers. Ahir a Barcelona, avui a la Puerta del Sol", va tuitejar.

Així doncs, Armengol es converteix en el segon pronunciament de rebuig de l'empresonament del raper per part del socialisme, després que ahir el PSC de Barcelona aprovés una moció de JxCat que condemnava l'ingrés a presó de Hasél. Amb la declaració que s'han de "revisar coses" sembla també coincidir amb la via empresa pel líder d'Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens, que treballa per reformar el Codi Penal per evitar les causes en el marc de l'ús de la llibertat d'expressió.

Tanmateix, aquesta situació està dividint encara més ambdós socis del govern espanyol, ja que mentre els de Pablo Iglesias s’han posat del costat dels manifestants, els de Pedro Sánchez han tancat files amb les forces de seguretat i contra els aldarulls. Ha estat la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, qui ha sortit a renyar Echenique assegurant que "cap dret es pot defensar amb violència" i que el que es va veure ahir "no té res a veure amb la llibertat d'expressió".