El director gerent de l'Institut Català de la Salut, Josep Maria Argimon, es mostra optimista amb la fi de la vaga de l'atenció primària, prevista fins divendres. 

Segons ha confirmat en una entrevista a Els matins de TV3, "hi ha mesures sobre la taula en què estem d'acord amb el sindicat de metges". Argimon ha valorat la reunió d'ahir, que no va acabar amb cap acord: "No va ser un èxit, però tampoc un fracàs". Amb el sindicat, el director de l'ICS ha avançat que no només treballen per sortir d'una vaga, sinó que aquesta circumstància pot ser "el punt d'inflexió i l'inici per construir alguna cosa nova". 

Sobre els punts d'acord que ara hi ha sobre la taula entre l'ICS i el sindicat de metges, Argimon n'ha destacat "la mitjana de 1.300 pacients" i que "el límit de visites no soluciona la sobrecàrrega assistencial". 

També ha dit que totes les mesures que proposa l'ICS són pressupostàries i que "no són fum". 

Per a Argimon, el futur de l'atenció primària passa per redefinir el model sanitari i tenir clar quin és l'idoni per a Catalunya. "Ens hem de preguntar si necessitem més metges i quin tipus de metges", ha dit. 

Les negociacions entre la Generalitat i Metges de Catalunya es reprendran avui a partir de les 15 hores.