El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que no donaran un xec en blanc a Pedro Sánchez i no posaran línies vermelles si el PSOE guanya les properes eleccions generals del 28-A. En una entrevista aquest dissabte al programa Preguntes Freqüents de TV3, Aragonés ha reiterat que el seu suport a un possible govern socialista dependrà de si s'accepta un diàleg i una negociació amb Catalunya. 

"Si Pedro Sánchez està disposat a donar una solució política a Catalunya, podrem parlar. Volem començar a parlar d'un referèndum i no donarem xecs en blanc a Pedro Sánchez. Som conscients que l'alternativa és un tripartit d'extremadreta, per tant, tampoc posarem línies vermelles", ha assegurat el vicepresident. En aquest sentit, ha afirmat que Esquerra està "disposada a sumar amb tothom qui defensi l'autodeterminació del país". 

D'altra banda, el Aragonès ha reafirmat que l'actual Govern es mantindrà almenys fins que surti la sentència del judici al procés i ha explicat que li ha aconsellat al president Quim Torra que no se sotmeti a una qüestió de confiança ni convoqui eleccions. "No hi ha projecte ni candidat alternatiu i ,per tant, no dimitirem de les nostres responsabilitats. No hem de facilitar aquesta aliança. El president Torra sap que sempre té el meu suport" ", ha dit.