El Govern ha anunciat aquesta tarda que el president, Pere Aragonès, visitarà al vespre el Centre de Comandament Avançat dels Bombers de Bellaterra per analitzar amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i els cossos de seguretat i emergències la situació dels incendis actius i l'evolució prevista per a les properes hores. La visita d'Aragonès coincidirà amb el malestar expressat des del PSC pel fet que ahir viatgés a Ginebra, en plena crisi dels pels incendis a Catalunya, per participar a una reunió de treball d'ERC amb la secretària general del partit, Marta Rovira. També els consellers de Presidència, Laura Vilagrà, i d'Empresa i Treball, Roger Torrent, s'han desplaçat a Ginebra per participar a la convocatòria del partit.

El fet que el viatge s'hagi organitzat mentre continuen importants incendis a diferents punts de Catalunya ha provocat la reacció de l'exconseller d'Interior i membre del grup parlamentari del PSC-Units per Avançar, Ramon Espadaler. "Vivim un moment difícil pels focs forestals. El mapa de risc que elaboren els agents rurals situa el risc d'incendi en un nivell elevadíssim, cremen diversos focs i els bombers estan mobilitzats... i, entre tant, el MHP Aragonès se'n va a Suïssa a reunions de partit. Inaudit", ha retret.

La previsió és que aquest vespre, després de visitar el centre de comandament, Aragonès comparegui conjuntament amb el conseller Elena davant dels mitjans.

El viatge d'Aragonès i els dos consellers a Ginebra no figurava a l'agenda del Govern ni havia estat anunciat per ERC. Això no obstant, el DOGC ha publicat avui els decrets en què se cedeixen les responsabilitats dels diferents despatxos durant la seva absència. Des del Govern s'ha argumentat que es tractava d'una viatge privat i breu, i que el president tenia previst tornar avui mateix a Barcelona. A més, s'ha assegurat que Aragonès havia estat informat aquest matí sobre el consell assessor del pla Infocat i que es manté permanentment en contacte amb el conseller Elena

També aquesta tarda la presidenta del Parlament, Laura Borràs, visitarà el centre de control de l'incendi de Baldomà i farà una atenció als mitjans, una hora abans que Aragonès.

Els Bombers han informat aquesta tarda que ja està controlat l'incendi de Corbera d'Ebre, que els incendis de Lladurs i Artesa de Segre-Baldomar continuen actius, mentre que el de Castellar de la Ribera es manté estable.