El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat que l'Executiu "al·legarà i defensarà els arguments jurídics" davant la suspensió cautelar per part del TSJC del decret d'ajornament electoral, acordat entre el mateix Executiu i la majoria de partits i signat pel mateix Aragonès.

Aragonès també ha assegurat que el Govern donarà "totes les certeses per protegir la vida de la gent, els drets democràtics i la sobirania de Catalunya, com hem fet fins ara". "Exigim claredat de totes les parts deixant els interessos al marge", ha instat.

L'acceptació de les cautelaríssimes per part del tribunal ha deixat sense efecte el decret d'ajornament electoral, tornant a donar vigència a la data inicial, el 14 de febrer. Ara bé, en els propers dies el TSJC haurà d'entrar en el fons de la qüestió i prendre una decisió sobre si l'ajornament s'ha fet bé i sobre si la pandèmia obliga a buscar una altra data.

Per altra banda, Aragonès ha considerat "inadmissible" que es judicialitzi "la lluita contra la pandèmia" de la Covid-19 i ha recordat que "no és el moment de jugar amb la salut de la ciutadania". "El Govern defensa la sobirania política i defensarem els criteris epidemiològics i de màxima participació democràtica, un acord de la gran majoria de partits", ha reivindicat.

Mentre aquesta ha estat la posició del màxim responsable i candidat dels republicans a les eleccions, molt més contundent s'ha mostrat el partit. La portaveu, Marta Vilalta, ha assenyalat directament els socialistes catalans com els responsables de la resolució -provisional- del tribunal. "El PSC apunta, la Moncloa maniobra i la justícia executa", ha denunciat. Alhora, s'ha adreçat al ministre de Sanitat i cap de llista del PSC a les eleccions, Salvador Illa. "Felicitats, ja tens el que volies", ha afirmat. I ha acabat amb un advertiment, que és que "a les urnes, quan siguin les eleccions" ERC no deixarà que se'n surti.