El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, s'ha mostrat convençut que "no farà falta" que el president, Quim Torra, es plantegi dimitir, perquè hi haurà prou majoria per aprovar els pròxims pressupostos de la Generalitat. En una entrevista amb Efe, Aragonès ha avançat que preveu presentar el projecte de llei de pressupostos per al 2019 "al llarg del mes d'octubre" a fi d'aprovar-ho al Parlament "abans de final d'any".

Després que Torra hagi obert la porta a especulacions sobre un possible avançament electoral quan va dir que "els governs acostumen a dimitir si els seus pressupostos no són aprovats", Aragonès ha evitat situar-se en aquest escenari: "Les reflexions del president sempre són interessants, però jo crec que no farà falta que s'ho hagi d'arribar a plantejar, perquè tindrem pressupostos aprovats pel Parlament, segur."

"Estic convençut que els pressupostos s'aprovaran, perquè el Parlament estarà a l'altura de la responsabilitat i el Govern, també", ha afirmat Aragonès, que ha afegit: "Plantejar-se al dia d'avui què passaria en cas que no hi pogués haver un suport parlamentari seria massa prematur per part meva".

Majoria independentista

De moment, Aragonès no veu motius per avançar les eleccions, perquè ja hi ha una majoria independentista al Parlament: "Unes noves eleccions en el millor dels casos ens tornarien a donar una majoria independentista que ja tenim. Jo no hi veig el sentit".

Aragonès ha garantit que el projecte pressupostari del Govern tindrà "un contingut ambiciós" i donarà continuïtat a les iniciatives de "transformació de les polítiques públiques en l'àmbit social que s'han dut a terme els últims mesos i anys", per la qual cosa podrà obtenir, segons el seu parer, suports fins i tot més enllà de la CUP. Segons Aragonès, si les forces parlamentàries "s'abstreuen de posicionaments tàctics o electorals, aquests pressupostos haurien de ser aprovats per una amplíssima majoria".

Per teixir aquest "ampli consens", ha dit que li "agradaria" començar per "les forces polítiques que van permetre la investidura", en al·lusió a la CUP, encara que "el contingut dels pressupostos permetrà anar molt més enllà, i nosaltres ens adreçarem a tot l'arc parlamentari", ha remarcat.