El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dissabte que encara "hi ha temps per poder arribar a un bon acord" amb Junts per Catalunya que li permeti ser investit aquest proper dimarts. I ha afegit: "Per part nostra no serà", ho ha dit a la sortida de la presentació del llibre 'Escrivim el futur amb tinta lila' de Carme Forcadell. El vicepresident en funcions hi ha assistit l'endemà que no fos investit president de la Generalitat en primera volta. 

foto 3778955Pere Aragonès i Carme Forcadell aquest matí / Foto: ACN

Després de l'intent fallit de la primera volta per la seva investidura, al no aconseguir la majoria absoluta dels vots a causa de l'abstenció de Junts, Aragonès se sotmetrà el dimarts a una segona votació en la qual li caldria la majoria simple, encara que seguirà necessitant els vots a favor de Junts, perquè no arriba amb els 42 d'ERC i la CUP.  També ha insistit que encara és possible l'acord abans de Setmana Santa: "Seguirem treballant des d'ara fins al dimarts".

En aquesta línia també ha anat avui la portaveu d'ERC i membre de l'equip negociador, Marta Vilalta. Estava previst que a l'acte també hi assistís però finalment no hi ha anat. ERC dona un missatge únic el dia després de la primera sessió: "Estem confiats i optimistes perquè no ens podem permetre unes altres eleccions. Farem tot el possible perquè dimarts hi hagi la futura investidura del president Aragonès per obrir una porta a les esperances", ha declarat Vilalta Catalunya Ràdio aquest matí. Una visió que no comparteix el president parlamentari de Junts, Albert Batet. Malgrat tot, més enllà de la data en el calendari, coincideixen en descartar unes eleccions i sí trobar una entesa final. De fet, Batet ha declarat que la intenció del seu partit "no és enviar Pere Aragonès a la paperera de la història".

Vilalta admet que "les diferències no són insalvables" i del que es tracta és "buscar els punts en comú". Però reitera: "Queden dos dies llargs i ho hem de poder fer possible". Mentre Batet replica que "les coses estan igual que ahir i no han evolucionat". Les presses no són les mateixes per ambdós i des d'Esquerra recorden que no han deixat al marge Junts, malgrat el preacord marcat amb la CUP: "Hem parlat des del primer dia de les negociacions amb ells [Junts], han estat infinitat d'hores en aquestes últimes setmanes".