“A nosaltres les urnes no ens espanten”. D’aquesta manera ha respost aquest dijous el vicepresident Pere Aragonès a la imminent convocatòria d’eleccions anticipades espanyoles per part de Pedro Sánchez, després del naufragi dels pressupostos de l’Estat. En aquest sentit, ha recordat que “si estan aquí”, al Tribunal Suprem, és justament per això, “per unes urnes”.

Juntament amb el president del Parlament Roger Torrent, Aragonès ha encapçalat la important delegació d'ERC que acompanya Oriol Junqueras en la seva declaració. En la mateixa línia, el vicepresident del Govern ha advertit que “el diàleg es demostra dialogant, no tirant-se enrere per les pressions del nacionalisme dins i fora del PSOE”. Ha reiterat que l’executiu català sempre estarà assegut a la taula del diàleg. “A la taula de la repressió i les solucions penals mai no ens hi asseurem”, ha contraposat.

“Som al Suprem en un dia que apareixerà als llibres d’història de Catalunya, Espanya i Europa”, ha assegurat Aragonès, que ha recordat que avui comencen les declaracions dels “acusats d’haver posat urnes”. Ha denunciat que “es fa amb una sentència que sembla ja decidida” i “amb una aliança entre la fiscalia, l’advocacia de l’Estat i l’extrema dreta”.

El vicepresident ha recordat que, al llarg dels 88 anys d’història d’ERC, els seus dirigents “han patit la repressió de l’Estat espanyol sota règims molt diferents". Ha citat alguns exemples: “Francesc Macià, Lluís Companys, Josep Tarradellas, Josep Irla i avui Oriol Junqueras personifiquen aquest fil roig de compromís amb els valors de llibertat i justícia”.

“El futur de Catalunya només el decidirà la ciutadania de Catalunya, mai el Tribunal Suprem”, ha conclòs Pere Aragonès.