El vicepresident, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest dimarts al migdia amb l’economista Branko Milanovic, especialista en desigualtat econòmica, juntament amb el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch. L'objectiu de la reunió, segons ha explicat el departament d'economia, era "conèixer de primera mà com poder afrontar els reptes de l’economia global i en especial, com lluitar contra les desigualtats socials".

La trobada ha tingut lloc després del seminari que Milanovic ha impartit durant un parell d’hores amb representants i tècnics del departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, Exteriors i Afers Socials, segons informa el departament dirigit per Aragonès.

WhatsApp Image 2019 05 14 at 17.58.13

Branko Milanovic és doctor en economia per la Universitat de Belgrad. A més, és professor visitant del Graduate Center de la City University of New York (CUNY) i l’investigador principal al Luxembourg Income Study (LIS). També ha estat professor visitant en diverses universitat com ara la Universitat de Maryland, la Universitat John Hopkins o al Carnegie Endowment for International Peace. 

Milanovic, especialista en desigualtats, economia de la pobresa i desenvolupament i anàlisi macroeconòmic internacional, és reconegut internacionalment pels seus estudis miro-econòmics de la desigualtat a partir de les dades d’ingressos de les llars. També és el creador de "la famosa gràfica de l’elefant", que representa la distribució dels ingressos en el món en les darreres dècades.