Tot i l'aprovació dels pressupostos, la comunicació epistolar entre el president, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts sobre els comptes no ha decaigut. Si Jordi Turull es va oferir per carta just la vigília de l'acord entre ERC i PSC, a aportar estabilitat institucional al govern "si es recupera la unitat estratègica de l'independentisme", Aragonès ha contestat avui també per carta agraint l'oferiment i assegurant que des del primer dia tenen "tots els canals de comunicació oberts per poder treballar conjuntament", tot i que la "urgència" d'aprovar els nous comptes ha obligat a anar fent via.

En la missiva, assegura que la voluntat del Govern és que Junts també s'afegeixi al pacte per aprovar els comptes, "que incorporen la feina del conseller Jaume Giró i l'equip del Departament d'Economia i Hisenda i moltes aportacions fruit de les setmanes de negociació amb el grup parlamentari de Junts". De fet, segons afirma al text hi hauria ja una entesa en el 79% de les propostes, però el Govern ja no podia esperar més. "La urgència de l'aprovació d'uns pressupostos per a tota la ciutadania de Catalunya ens fa continuar treballant, i alhora, mantenir la mà estesa per seguir sumant suports", argumenta.

El cap de l'executiu ha respost a Turull després que aquest matí el Govern ha aprovat en una reunió extraordinària el projecte de pressupostos, fruit de l'acord amb el PSC, i l'ha presentat al Parlament.

Al llarg del text, Aragonès insisteix que aquests pressupostos compten amb el suport dels agents econòmics i socials i insisteix que són indispensables i que "per això, el Govern de Catalunya s'ha obert a negociar amb tothom qui ha volgut contribuir a fer avançar el país".

El president comença la resposta a Turull assegurant que tot i que la decisió de Junts va ser sortir del Govern, des de l'executiu mantenen la "voluntat ferma d'assolir acords que mantinguin la unitat d'acció de l'independentisme".