La insistència del govern de Pedro Sánchez i del partit socialista d'assenyalar el vicepresident, Pere Aragonès, com a interlocutor enfront del buit a què condemnen el president de la Generalitat, Quim Torra, comença a incomodar el número dos d'Esquerra, segons es desprèn de la seva rèplica a través de les xarxes.

"Són els ciutadans i els parlaments qui escullen els interlocutors vàlids. És Sánchez qui ha d'asseure's a parlar amb el president Torra", ha advertit Aragonès a través d'una piulada.

Al mateix temps que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, rebutjava respondre a les trucades de Torra, des del seu entorn es contrarestava la imatge de no diàleg assegurant que amb Aragonès sí que hi ha un fil de comunicació.

La president del Congrés, Meritxell Batet, ha anat avui més enllà i ha preguntat a ERC què fa mantenint el suport a Torra, mentre que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que la relació amb el president està molt tocada mentre admetia els contactes amb Aragonès.