El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, s’ha refermat a qualificar com a “delinqüents” els membres dels cossos de seguretat de l’Estat que van actuar l’1-O i ha afegit que “els pitjors delinqüents” són els que van enviar els policies a les escoles, que “encara no han estat jutjats, però que seran jutjats”. Ho ha dit en un acte de campanya per les municipals d’ERC a la plaça de la Virreina, a Gràcia (Barcelona) aquest dissabte al migdia.

Aragonès ha respost així a la denúncia que, segons el digital OKDiario, ha interposat el sindicat policial Jupol contra ell per injúries per haver titllat els agents que van intervenir l’1-O de “delinqüents” aquest dijous. A més, ha dit que cap denúncia aturarà la “voluntat de ser lliure” de Catalunya.

El vicepresident també ha criticat els pessupostos generals de l'Estat i ha insistit que el seu partit no donarà suport a la proposta de l'executiu de Pedro Sánchez: "Només podem participar a facilitar l'estabilitat del govern de l'Estat si hi ha una solució a la repressió".

Així, Aragonès ha qüestionat que es tracti d'uns pressupostos "socials", ja que considera que bona part de les partides que rebria Catalunya ja li corresponen, independentment dels PGE, i considera que la Generalitat ha fet més accions enfocades a la justícia social.

Aragonès ha insistit a rebutjar una negociació amb el govern de Sánchez mentre hi hagi líders independentistes a la presó, i també ha reclamat com a condició per a una negociació política que l'executiu accepti el dret a l'autodeterminació: "Només ens asseurem si hi ha voluntat de diàleg respecte al que decideixi el nostre poble".