Els socis de Govern es passen com una la patata calenta la responsabilitat de la crisi a l'executiu. El president, Pere Aragonès, ha conclòs, segons fonts del Palau de la Generalitat, que no veu cap novetat en "la proposta de concrecions, garanties i terminis" per complir l'acord de legislatura que Junts ha anunciat que li farà arribar per mirar de superar la tensió provocada por la destitució del vicepresident Jordi Puigneró. 

🔴 Crisi de Govern a Catalunya, última hora | DIRECTE

L'executiva de Junts ha acordat aquesta nit, després de nou hores de reunió, que dilluns convocarà una consulta a la militància sobre la continuïtat al Govern, que se celebrarà el 6 i 7 d'octubre, però que abans farà arribar una proposta al president, entre d'altres punts, sobre les tres qüestions que considera cabdals per avançar en el procés independentistes i que figuren en l'acord de legislatura: la coordinació a Madrid, la unitat estratègica entre partits i entitats independentistes i la negociació sobre amnistia i autodeterminació.

No coneix la proposta

Fonts de presidència han assenyalat que Aragonès no coneix la proposta detallada que Junts ha anunciat a la roda de premsa. En qualsevol cas, recorden que el president "va ser clar" en la seva resposta dimarts a la nit al Parlament quan va acceptar abordar els tres punts que Junts reclama sobre l'acord de legislatura.

Consideren que el posicionament exposat per Junts no aporta "cap novetat" i retreuen que tampoc avança cap posicionament sobre la qüestió de confiança, que es va convertir en detonant de la crisi, quan el president del grup de Junts, Albert Batet, l'hi va reclamar a Aragonès en cas que no compleixi l'acord de legislatura.

Des de presidència s'insisteix en les crides a l'estabilitat del país i el Govern per poder donar resposta a la crisi que s'albira, i s'emfatitza que el president ja va dir dimecres a la nit, quan va comparèixer a un quart d'onze a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, que volia mantenir la coalició amb Junts, però que els exigeix que "responguin clarament" si volen ser al Govern o passar a l'oposició.