"Si hi ha un mediador, molt millor. Però no és una condició excloent". Això és el que opina el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, sobre la figura del mediador; indispensable pel president Quim Torra per poder seure a la taula de diàleg amb el govern espanyol.

Segons el també conseller d'Economia, s'ha d'aprofitar l'oportunitat de seure a la taula de diàleg "per avançar" ara que "el govern espanyol depèn de l'independentisme". De la mateixa manera, ha apuntat que no hi ha data concreta per la trobada però que serà "durant aquest mes de febrer".

Aragonès ha anunciat que formarà part de la delegació del Govern que assistirà a la mesa de negociació entre governs. En una entrevista a TV3, ha afirmat que "el més natural i lògic" és que ell participi a la trobada.

"Ens podem trobar filibusterisme per parar els pressupostos"

Un cop s'hagin aprovat els pressupostos, el president Torra va assegurar que convocaria eleccions al Parlament. Sobre aquests comptes, Aragonès ha insistit en que "són bons per la ciutadania" i "no hi ha motius per voler paralitzar-los".

Ara bé, tot i la confiança que té en els pressupostos, el vicepresident tem que els partits de l'oposició intentin boicotejar-los: "Ens podem trobar filibusterisme per parar els pressupostos".

El coronavirus i el Mobile

El vicepresident Aragonès ha insistit que no està sobre la taula suspendre el Mobile World Congress pel risc del coronavirus i ha assegurat que és "plenament segur" participar-hi.

Aragonès ha recordat que no hi ha cap cas de coronavirus a Catalunya i ha defensat que, en tot cas, el sistema sanitari català "està preparat". Per això, ha afirmat que es donen "totes les condicions perquè se celebri amb normalitat".

El vicepresident ha explicat que està "en contacte permanent" amb GSMA i Fira de Barcelona i que hi ha "plena coordinació". Aragonès, com el conseller de Polítiques Digitals, ha dit que cal "fer front a l'epidèmia de la port i el neguit, més que no pas a una epidèmia mèdica".