El president, Pere Aragonès, i el líder del PSC, Salvador Illa, no han celebrat encara la reunió que havien emparaulat a primera hora d'aquest divendres per abordar l'acord de pressupostos. Els dos polítics han acordat la reunió en una conversa telefònica i amb el compromís de fer-la "com més aviat millor". Però mentre la cita no es concreta, Aragonès no afluixa en la seva estratègia de pressió als socialistes. "Vénen hores importants en les quals amb la voluntat d'acord i diàleg esperem tenir la majoria requerida perquè aquests pressupostos siguin una realitat. És l'hora de la responsabilitat", ha assegurat en un acte d'ERC a Manresa (Bages).

Si aquest matí ha estat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, qui havia abanderat l'estratègia de pressió als socialistes assegurant que l'acord és qüestió d'hores o dies i que el Govern ha consensuat 170 propostes amb els negociadors del PSC, al vespre ha estat Aragonès qui ha aprofitat l'acte del seu partit per reiterar que l'aprovació dels pressupostos suposara 3.000 milions més d'euros "absolutament necessaris" per a la ciutadania. 

El PSC, però, manté també les posicions. La portaveu dels socialistes, Alícia Romero, ha insistit en la roda de premsa posterior a unes jornades que el Govern Alternatiu ha celebrat a Cardona que ERC ha d'acceptar les seves  propostes sobre l'ampliació de l'aeroport, el Hard Rock o el Quart Cinturó, i que aquestes són el resultat de setmanes de negociacions. "El Govern ha d'acceptar la realitat: que té 33 diputats i això l'obliga a moure's, cedir i negociar", ha reblat.

En aquest context, en què el Govern assegura des de fa setmanes que l'acord està tancat i el PSC insisteix en els punts irrenunciables de la seva proposta, la trobada que Aragonès i Illa han acordat celebrar ha de servir de desllorigador de la situació. No s'ha pogut celebrar aquest divendres, atès que les agendes d'un i altre no ha quadrat, però fonts de la negociació asseguren que serà "aviat i privada". Tot apunta que al llarg del cap de setmana, atès que el líder socialista serà dilluns a Bilbao, on es reunirà amb el secretari general del PSE-EE, Eneko Andueza.