El diputat de la CUP al Parlament, Vidal Aragonés, ha defensat aquest diumenge que la possibilitat de repetir eleccions a Catalunya "no depèn" de la CUP i ha assegurat que JxCat i ERC tenen altres opcions per formar un Govern. Ja sigui amb el vots dels exiliats a Bèlgica, Carles Puigdemont i Toni Comín, amb els que els independentistes sumarien majoria per investir Jordi Sànchez en segona volta, o pactant amb els comuns.

En una entrevista en Rac1, ha afirmat que JxCat i ERC poden optar per delegar el vot dels diputats exiliats a Bèlgica Carles Puigdemont i Toni Comín, ja que, segons el seu parer, l'Estat i el Tribunal Constitucional (TC) no han de decidir quins diputats tenen dret a vot i qui no el tenen.

Aragonés ha afirmat que això seria un exercici de desobediència, com demana la CUP, però també de complir el mandat democràtic de les eleccions del 21 de desembre i no sotmetre's a l'"actuació repressiva de l'Estat espanyol". També ha assenyalat que una altra opció és que JxCat i ERC busquin pactar amb altres formacions en el Parlament: "Si tenen una perspectiva de gestionar durant 4 anys una autonomia potser hauran de buscar una força política que els pugui comprar aquest relat".

El diputat antisistema també ha recordat que la CUP estava decidida a investir a Carles Puigdemont i que la seva formació no vol una protoautonomia, sinó que vol una República