Nou moviment del vicepresident Pere Aragonés per aconseguir el suport dels comuns en els pressupostos de la Generalitat. Després de setmanes d'enrocament i de que els comuns fins i tot anunciessin que suspenien la negociació amb el Govern, el vicepresident ha fet un nou anunci per mirar de reconduir la situació.

En una intervenció parlamentària, Aragonès ha assegurat que el Govern està "disposat a estudiar les mesures posades sobre la taula", en referència a les propostes dels comuns, entre les que hi hauria l'impost de successions o l'IRPF

Aragonès ha defensat aquest moviment en argumentar que l'executiu no pot assumir "tots els compromisos" del 2019, amb el pressupost prorrogat de 2017, ja que l'any passat tampoc n'hi va haver. En aquest sentit, el titular de la cartera d'Economia ha reconegut que de no aprovar-se els comptes s'hauria de renunciar a alguna de les inversions a les que s'havia compromès.

També ha avisat que s'haurien de fer "compensacions" en altres partides per poder complir amb l'increment dels sous públics i amb la promesa de retorn de part de les pagues extra pendents.

El vicepresident ha fet aquest anunci després que a primera hora d'aquest dimecres, durant la sessió de control al Govern, el president Quim Torra hagi avançat que el vicepresident farà "en els propers dies una contraoferta als comuns sobre pressupostos".

Quim Torra Parlament   Sergi Alcàzar01

Ho ha dit després que la líder d'aquest grup, Jéssica Albiach, hagués carregat contra el Govern per aquesta qüestió i hagués assegurat que "estan a anys llum" de les seves "propostes de mínims".

Fins ara el Govern s'havia mostrar reticent a canviar la política fiscal.