El vicepresident i candidat d'ERC a les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, ha assegurat en una entrevista a RTVE que és "impossible" que faci un pacte amb el PSC per governar Catalunya. "És impossible", ha assegurat Aragonès, que considera que republicans i socialistes tenen "projectes antagònics" i un govern compartit "no seria coherent".

En aquest sentit, ha afirmat que en la propera legislatura, a banda de la pandèmia, caldrà negociar una llei d'amnistia i un referèndum. "No podem anar amb qui, al nostre equip, no només no ho defensa sinó que hi està en contra", ha dit.

D'altra banda, el candidat dels republicans per al 14-F ha defensat que JxCat i la CUP "no són els adversaris" d'ERC, i que voldria que els anticapitalistes assumissin responsabilitats de Govern.

La relació entre socis

El coordinador nacional d'ERC també ha insistit que ell mai ha dubtat de l'independentisme dels altres partís i que no perdrà "ni un segon en recriminar-los res". "Faré propostes en positiu", ha dit. Pel que fa a les relacions entre els partits independentistes, el vicepresident i candidat d'ERC ha assegurat que no perdrà "ni un segon" a fer cap retret a JxCat i la CUP.

"Aquesta campanya no ha d'anar de qüestionar el grau d'independentisme de l'independentista que tens al costat", ha afirmat Aragonès.

Per aconseguir la independència, ERC aposta per aconseguir àmplies majories, reforç internacional i no abandonar "mai" el diàleg. En aquest sentit, ha dit que l'1 d'octubre de 2017 s'ha fet un gran pas endavant però considera bàsic "incorporar aquest aprenentatge" i "sumar molta més part de la ciutadania" a l'objectiu independentista, a més d'aconseguir un clar suport internacional.

Ha reiterat que el seu objectiu és aconseguir la independència de Catalunya, però també treballar pel benestar de la ciutadania i per això, i especialment a causa de la pandèmia de la Covid-19, ha justificat l'acord pressupostari amb el Govern de Pedro Sánchez.