"Avui s'haurà de parlar més de política amb un sentit ampli i visió d'estat". Així ha volgut deixar clar el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que en la trobada que mantindrà aquest divendres el líder de Podemos, Pablo Iglesias, amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, s'haurà de parlar de tot. 

 "No hi ha una normalitat institucional. N'és una mostra que el líder de Podemos hagi d'anar a la presó a trobar-se amb el líder d'ERC", ha matisat en una entrevista al programa de la SER Hoy por Hoy. El vicepresident ha aprofitat l'ocasió per demanar al president del govern espanyol que "entre tots hem de resoldre aquesta qüestió".

Preguntat per si el govern espanyol hauria d'intervenir en la decisió de la fiscalia, Aragonès ha comentat que "hi ha diferents mecanismes perquè quedi clar que el govern vol normalitzar la situació".

Malgrat tot, ha volgut insistir que "creiem que es possible continuar el diàleg i trobar-nos en una taula de negociació política" amb el govern espanyol. "Sigui Catalunya independent o no en 10 anys o tinguem un nou Estatut, les dues societats hauran de conviure", ha afegit. 

Intentant respondre a si ERC és partidària o no d'una via unilateral per assolir la independència, Aragonès ha repetit que "s'hi arribarà a través d'una negociació". Així, ha reiterat que "la prioritat és la via negociada".