El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha denunciat aquest dimarts la "guerra bruta" financera de l'Estat el passat mes d'octubre. Ho ha fet durant la sessió de control al Govern, on també ha anunciat que l'executiu està "compromès" amb que el govern espanyol hagi de donar comptes "davant la ciutadania" però també davant la justícia, ja que assegura que pot tenir "possibles responsabilitats legals", i davant els organismes de supervisió comunitaris. 

El republicà s'ha expressat així després després de saber-se que l'Estat va retirar fons dels principals bancs catalans per desestabilitzar l'economia i que tant des del govern com des de la monarquia es va trucar a empreses perquè moguessin la seva seu social fora de Catalunya. Aragonès ha assegurat que va ser una "operació" per desestabilitzar la "voluntat democràtica dels catalans", però ha reivindicat que l'economia es va posar "sobreposar" a l'"atac".

"L’article dos de la constitució passa per davant l’estabilitat i la separació de poders, ha lamentat, en referència a la unitat d'Espanya.