El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va guanyar el Debat de Política General celebrat el passat mes de setembre segons el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que aquest dimecres ha publicat l’Enquesta sobre el debat de Política General 2021.

El sondeig, que s'ha elaborat a partir de 800 entrevistes telefòniques fetes entre el 30 de setembre i el 7 d’octubre, dona a Aragonès per guanyador del debat amb el 17% del suport. Molt lluny es troba el segon classificat, el líder del PSC, Salvador Illa, del qual només un 4,6% dels preguntats creuen que va guanyar el debat.

D'aquesta manera, l'enquesta mostra que Aragonès és el polític que treu millor nota per les seves intervencions en el debat, amb un 4,84 sobre 10, mentre que el pitjor és el líder de Vox, Ignacio Garriga, que treu una nota d'1,5.

Darrere del president hi ha els portaveus de la CUP i Junts, Carles Riera i Albert Batet, que treuen un 4,17 i un 4,16 respectivament. Els segueixen el president del grup d'ERC, Josep Maria Jové, amb un 4,05; la líder dels comuns, Jéssica Albiach, amb un 3,94; Illa, amb un 3,8; el del PP, Alejandro Fernández, amb un 2,5; i el de Ciutadans, Carlos Carrizosa, amb un 1,67, i que, a diferència de l'any passat, ja no és el candidat pitjor valorat.

CEO enquesta debat politica general

Tot i que tots els líders suspenen en no arribar al 5, el president Aragonès és l'únic que mereix aprovar per la majoria dels enquestats, amb un 51,6% valorant positivament la seva intervenció al debat.

Pel que fa a la comparació entre Aragonès i Illa, el líder de l'oposició surt perdent. La majoria d'enquestats creuen que el socialista va fer intervencions més superficials i demagògiques que el republicà.

Valoracions curioses

Donar suport a un partit no sempre és donar suport al seu líder, i aquesta enquesta del CEO ho demostra amb valoracions curioses on els dirigents no sempre reben el màxim suport dels seus votants. És el cas del president de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que mentre els seus votants li posen un 2,8, els de Vox l'han valorat en un 4,2 i els del PP en un 3,6.

Carlos Carrizosa, Ciutadans, sesión de control al Parlament - Sergi Alcàzar

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa / Foto: Sergi Alcàzar

Però això no és tot, perquè els votants del partit taronja no només suspenen el seu líder, sinó que posen millor nota -un 4- a Garriga i a Illa - un 3,86. De fet, el mateix Aragonès, tot i ser a les antípodes dels votants del partit taronja, treu gairebé la mateixa nota que el mateix Carrizosa: un 2,71.

 

Imatge principal: el president Pere Aragonès, durant la sessió de control d'avui. / Foto: Sergi Alcàzar