El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida per prestigiar el català i crear-li referents per impulsar-ne l'ús. "El català no és només la llengua de la literatura catalana. No és només la llengua de l'administració catalana. En català es pot fer de tot. Absolutament", ha assegurat en una entrevista a Ràdio Flaixbac. En referència a l'estat de la llengua catalana, Aragonès ha reflexionat que a la seva infància hi havia uns referents que des de fa temps "han desaparegut".

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Preguntat per l'estat de l'educació al país, el president de la Generalitat i candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per les pròximes eleccions, ha opinat que no només és tasca dels centres educatius: "Com a societat demanem molt a l'escola i, moltes vegades, no aportem tant. L'educació dels nostres fills també és cosa nostra". En aquest sentit, ha advertit que moltes vegades els docents es veuen qüestionats per les famílies, i ha apostat per l'acompanyament als professionals per abordar la diversitat d'alumnes als centres. També ha abordat un possible referèndum o ja qüestionat si l'Estat estaria disposat a acceptar i sobre com gestionaria els resultats si “a Catalunya surt que sí a la independència i a la resta d'Espanya surt que no”.

To dur amb Junts i PSC

La proximitat de les eleccions de maig es deixen notar i el to d'Aragonès amb Junts per Catalunya s'ha endurit. Així es va poder veure al fòrum de Barcelona Tribuna, el passat dijous, quan el president de la Generalitat va acusar Junts de "només parlar d'ells mateixos" i de Carles Puigdemont. De fet, va advertir que el 12-M "no es vota el retorn necessari" de Puigdemont, sinó "què farem els pròxims anys". Sobre la unitat proclamada per Puigdemont, el republicà va retreure a Junts que no aprovessin els pressupostos d'enguany i que no negociessin amb l'Estat des d'un inici. "La unitat no és un objecte que es faci servir a conveniència, es demostra amb els fets. Les declaracions públiques no han anat en aquesta línia, ara sembla que canvien. Allò que era una traïció, és una gran jugada estratègica", va sentenciar.

Aragonès també va carregar contra Salvador Illa, el candidat dels socialistes catalans. Catalunya no pot estar presidida per qui cregui que disposar de tots els nostres propis impostos és un privilegi, de qui es queda de braços plegats davant un dèficit fiscal de 22.000.000 d'euros", va afirmar sobre Illa. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!