El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit la "llibertat total" de Carles Puigdemont i tots els represaliats. En una piulada, Aragonès ha celebrat l'alliberament de Puigdemont i ha condemnat "la persecució judicial que des de fa quatre anys el força a viure a l'exili".

tuit pere aragonès

De fet, Aragonès ha comparegut aquest divendres i ha assegurat que “l'Estat espanyol no ha actuat de bona fe davant de la justícia europea". "L'autodeterminació ha de ser la solució al conflicte polític", ha afirmat. Així mateix, ha demanat "prou persecució política, prou repressió".

També han reaccionat a l'alliberament de Puigdemont altres membres del Govern. La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha expressat que "Europa sap i entén allò que l'estat ni sap ni vol entendre: la justícia serveix per garantir la democràcia, no per ofegar-la". "Seguim sumant evidències", ha dit en una piulada.

tuit lourdes ciuró

D'altra banda, l'exconseller Jordi Turull ha manifestat que "a la cúpula judicial espanyola que els agrada tant cantar cara al sol, els hi ha tornat a sortir el sol per la culata".

reaccion turull salida prision puigdemont

També s'ha pronunciat el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, que ha afirmat que "l’Espanya tramposa i barroera sempre perd". "Itàlia també creu en la justícia. Nova derrota del Tribunal Suprem espanyol. Seguim fins la seva derrota que serà la nostra independència", ha dit.

tuit jordi sànchez

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha manifestat la seva emoció i s'ha mostrat convençut que "units podem conquerir totes les fites que ens proposem".

tuit jordi cuixart