La circulació ferroviària de les línies de Rodalies R4, R7 i R12 ha quedat restablerta amb algunes afectacions entre les estacions de Montcada Bifurcació i Terrassa, segons ha informat Renfe. Un accident ha interromput completament el servei a primera hora del matí. S’ha produït un encalç entre dos trens a l’entrada de l’estació de Montcada i Reixac Manresa abans de les vuit del matí, amb un balanç de més de 155 ferits amb contusions, la gran majoria lleus.

Accident ferroviari a Montcada i Reixac

Uns 155 viatgers de Rodalies han resultat ferits aquest dijous per la topada de dos trens a l'estació de Montcada i Reixac Manresa (Vallès Occidental) minuts abans de les vuit del matí. A causa d'aquest accident, s'ha interromput el servei a les línies R4, R7 i R12 de Rodalies en tots dos sentits, que ja han estat restablerts amb afectacions passades les 10 h. Renfe ha activat el protocol per aquest tipus d'incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). En total s’han rebut 15 trucades. Els Bombers hi han treballat amb 7 dotacions terrestres, que en primera instància han establert una zona de seguretat, en què només podien accedir els operatius del cos i els serveis sanitaris. Els Bombers també han fet una evacuació controlada del tren afectat, acompanyant totes les persones ferides fins al punt d’atenció sanitària. Mossos d’Esquadra, que es farà càrrec de la investigació del sinistre, ha participat en el dispositiu amb 7 dotacions, incloent-hi les de la unitat d’investigació.

Almenys 155 ferits

La majoria de lesions han estat contusions al nas i fractures als turmells. A més, tres dels ferits han estat traslladats a diferents centres sanitaris. Segons ha explicat un dels passatgers que viatjava en el tren que en el moment del xoc estava parat a l'estació de Montcada i Reixac Manresa, al seu vagó hi havia una dona que ha caigut i s'ha fet una bretxa al cap. Amb tot, també ha detallat en declaracions a Catalunya Ràdio, que els professionals han atès molt ràpidament a aquesta senyora que ha resultat ferida. En el seu cas, no s'ha fet mal. Aquest home, però, també ha informat que desconeix la situació dels passatgers que viatjaven amb l'altre tren, que estava en moviment a molt poca velocitat.