"Hem vist els governs europeus guardar silenci sobre la situació de repressió a Catalunya, però la justícia no ho ha fet. Només cal veure Alemanya, Escòcia o Bèlgica, el cas sobre els exiliats que el govern espanyol volia extraditar a Espanya. Esperem que Europa tingui una posició diferent i trenqui el silenci. Crec que és difícil però no impossible". Així s'ha expressat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en una entrevista al diari escocès The National

"Quan a l'abril em vaig fer càrrec d'ERC perquè Marta Rovira, la nostra secretària general, va prendre el camí de l'exili a causa de la persecució del govern espanyol, vaig començar a aparèixer en els informes sobre la preparació del referèndum"; ha afegit: "No crec que sigui una coincidència". 

"Un acord sobre l'autodeterminació"

Aragonès ha reconegut haver rebut "sempre" molta "solidaritat" per part del Partit Nacional Escocès i del govern. "El que va passar l'any passat és que vam organitzar un referèndum que va ser rebutjat pel govern espanyol i van enviar la policia a pegar-nos i a atacar-nos als centres de votació", ha explicat.

"El que esperem ara és arribar a un acord sobre l'autodeterminació amb el nou govern espanyol". Tot i això, ha admès que "és molt difícil" per la història d'Espanya i que "només la negociació i el debat polític resoldran els problemes polítics".

aragonès the national captura