El vicepresident del govern català, Pere Aragonès, ha demanat al govern espanyol que "vigili els seus uniformats" que "persegueixen" els símbols independentistes, en referència al guàrdia civil identificat com a membre d'un escamot que es dedicava a arrencar llaços grocs i estelades. Aragonès també ha acusat Ciutadans d'encoratjar a "reprimir la llibertat d'expressió" amb les seves campanyes contra aquesta simbologia en espais públics.

ERC ha celebrat avui al barri de Gràcia l'acte polític "República és llibertat", en el qual també ha participat el portaveu del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, i la consellera d'aquest districte, Alba Metge.

El vicepresident ha fet aquesta petició en un acte polític celebrat al barri de Gràcia: "Demanem al govern central que vigili els seus uniformats, que controli la seva gent, els quals es dediquen a perseguir la llibertat d'expressió", ha reclamat.

En aquest sentit, Aragonès ha exigit a l'executiu de Pedro Sánchez que "actuï i posi ordre" per frenar aquests "pilots" que "es dediquen a retirar elements de l'espai públic": "Prou d'impunitat als atacs contra la llibertat d'expressió", ha clamat el vicepresident català.

Aragonès, a més, ha afirmat que els "atacs" a la llibertat d'expressió no només procedeixen de "les forces de seguretat de l'Estat", sinó també de partits com Ciutadans, el qual ha criticat amb duresa.

Segons Aragonès, Ciutadans insta els catalans a "reprimir la llibertat d'expressió" amb les seves campanyes contra la presència de símbols independentistes a l'espai públic, pel que ha demanat als dirigents de la formació taronja que paralitzin aquestes iniciatives i que denunciïn els "atacs que han patit gent del nostre país per defensar les seves idees".

Ha advertit també que amb aquestes campanyes Ciutadans "vol provocar" justament allò que denuncien: una "fractura social". "No els deixarem que provoquin una fractura social", ha afegit.

Aragonès ha defensat que l'espai públic "no pot ser neutral" davant la "injustícia i la falta de llibertat d'expressió", en al·lusió al procés sobiranista i als dirigents a la presó o a l'exili, als quals ha dedicat les primeres paraules de la seva al·locució.

"No podem tornar al temps en el qual la política es quedava a casa", perquè els "carrers són de tots", ha argumentat.