El conseller d'Economia i Hisenda i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura que el seu partit planteja "totes les vies per arribar a la independència", tot i que "prefereix un camí acordat". Ho ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3, on, en la mateixa línia, ha indicat que "no es renunciarà a cap via pacífica i democràtica per assolir el seu objectiu".

El líder d'ERC ha subratllat que l'independentisme necessita més gent, i més "davant d'un Estat disposat a tot". És per això que ha recordat que "a l'octubre vam veure que, malgrat haver avançat molt (més que mai), necessitem ser molts més per guanyar". 

Segons Aragonès, si el cas català fos com el del Regne Unit o el Canadà, "ja seríem prou gent per fer la independència, però amb l'estat repressor que és Espanya fa falta una majoria més àmplia". Finalment, sobre aquest tema, ha instat a sumar aquesta gent "com més ràpid millor per aconseguir així l'objectiu abans".

El vicepresident també ha parlat sobre la trobada que mantindran dilluns vinent el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Si el diàleg que ofereix Sánchez no inclou l'1-O, seria absurd pensar que arribarem a cap entesa", ha matisat. Si més no, ha donat un vot de confiança al nou govern socialista: "Espero poder constatar que ha canviat alguna cosa".

Acostament dels presos

El titular d'Economia i Hisenda ha insistit en el dret dels presos polítics a ser traslladats a centres penitenciaris catalans: "L'acostament no és una concessió, és el compliment d'un dret". De la mateixa manera, ha recordat que la seva formació no reclama l'acostament, sinó que vol la llibertat dels presos i la tornada dels exiliats. Aragonès ha assegurat que encara no se sap la data exacta del trasllat dels polítics empresonats a Madrid.

La carta de Junqueras

Durant l'entrevista també hi ha hagut temps per parlar sobre la polèmica carta que va escriure Oriol Junqueras que el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián ha llegit durant la conferència nacional que el partit ha celebrat aquest cap de setmana.

A la carta, Junqueras afirmava que va ser la seva formació qui va haver de carregar amb "tota la feina i responsabilitat a l'esquena al juliol per salvar l'1 d'octubre". Aquestes paraules van comportar al líder d'ERC un gran nombre de crítiques, sobretot del PDeCAT, que li retreien que l'1-O havia estat mèrit de tothom.

Pere Aragonès ha volgut calmar l'ambient indicant que "evidentment l'1-O és mèrit de moltíssima gent", i que "el plantejament de fons de la carta era el compromís amb el país". Sobre això ha conclòs que, de vegades, "estem massa pendents de les polèmiques aïllades d'una frase que del plantejament de fons".