El vicepresident Pere Aragonès ha criticat l'exministre Juan Ignacio Zoido per les seves declaracions durant l'interrogatori al judici al procés sobre les "armes de guerra". Zoido va dir que quan va entrar al Ministeri de l'Interior va trobar una petició dels Mossos per comprar "armes de guerra i molta munició", com a relat per avalar l'alçament armat que preveu la rebel·lió i la utilització dels Mossos com un exèrcit.

En una entrevista a TV3 el vicepresident ha explicat que l'armament que es va comprar és el que es va fer servir durant els atemptats, però que una part "ha quedat bloquejada i encara no ens ha arribat". Aragonès ha recordat que "estem al nivell 4 sobre 5 d'alerta terrorista, i l'Estat ens impedeix de tenir eines per fer front a aquesta amenaça". 

"Els pressupostos són de tot Catalunya"

El Govern està fent els últims intents per aconseguir que els comuns els votin els pressupostos de la Generalitat i, per tant, Aragonès els ha volgut recordar que "els pressupostos no només són del Govern: són de tot Catalunya".

El conseller d'Economia i Hisenda ha lamentat que després de tantes reunions amb els comuns "es continuïn posant condicions als pressupostos", i ha informat que el Govern posarà en marxa el pla de contingència per a la pròrroga pressupostària "per garantir els serveis públics fonamentals". Segons el pla de contingència d'Aragonès, es preveu pagar el retorn de les pagues extra previst per al 2019, encara que no hi hagi pressupostos.

Aragonès ha admès que probablement en unes altres circumstàncies hi hauria hagut un avançament electoral depsprés de no haver pogut aprovar els pressupostos, però ha defensat que el Govern ha de gestionar la pròrroga per "responsabilitat" tenint en compte el context "d'inestabilitat" a l'Estat, la proximitat de les eleccions municipals i el judici de l'1-O.

Finalment, sobre els comptes ha subratllat que permetien "tornar al nivell previ de les retallades amb un dèficit pràcticament inexistent".

Pere Aragonès també ha carregat contra les acusacions del judici al procés (Vox, fiscalia i Advocacia de l'Estat): "El judici està demostrant que les acusacions són infundades i estan mal preparades; pensava que les acusacions tindrien més nivell", ha conclòs.