El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha avisat aquest dijous que si es limita el diàleg i no s'aborda a fons la qüestió de la sobirania de Catalunya i s'exclou del debat amb el govern espanyol, el problema continuarà i es tornarien a viure "situacions que ningú no desitja".

En una entrevista a la Cadena Ser, Aragonès ha afirmat que amb el govern de Pedro Sánchez hi ha una oportunitat, però ha destacat que ara "s'ha de veure si té base o només és un gest". Per això ha volgut deixar molt clar que el diàleg entre governs s'ha de fer "sense condicions i sense renúncies" per les dues bandes. Per Aragonès, la solució que es pugui trobar a la situació actual ha de ser votada per la societat catalana, i ha defensat que "la llei no ha de ser el límit del debat polític".

D'altra banda, el vicepresident ha assegurat que li agradaria reunir-se amb la nova ministra d'Economia, Nadia Calviño, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneixi amb el president del govern espanyol. D'aquesta manera, Aragonès decidiria si va al Consell de Política Fiscal i Financera.