Pere Aragonès ha desitjat que Carles Puigdemont defensi la seva candidatura en "llibertat", però amb retrets. En declaracions aquest divendres a Viladecans (Baix Llobregat) abans d'assistir a la cinquena etapa de La Volta Ciclista a Catalunya (amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà), el president de la Generalitat ha reaccionat a l'anunci del candidat de Junts a les eleccions catalanes: "Nosaltres respectem que totes les persones que es vulguin presentar ho puguin fer, que ho puguin fer en plena llibertat". "Voldríem que fos una campanya en la qual tothom pogués expressar les seves opinions i poguéssim posar els diferents projectes de país un al costat de l'altre", ha afegit.

Això sí, ha tornat a rebutjar la proposta de llista única que va fer Puigdemont i ha recordat que ell va avançar els comicis a Catalunya "perquè els grups del Parlament, i Junts també, van votar contra el pressupost més alt de la història de Catalunya". Aragonès ha insistit en aquesta idea, quan li han preguntat si la prioritat d'ERC després del 12-M serà pactar amb el PSC o amb Junts: "La prioritat serà aconseguir una àmplia majoria en el Parlament perquè aquest pressupost que no vam poder aprovar perquè ens faltaven pocs diputats, ara els tinguem per poder-ho aprovar".

Aragonès i la taula de diàleg

El president ha assegurat que la seva continuïtat al capdavant de la Generalitat és "la millor garantia que aquest procés de negociació després del 12 de maig continuï amb més força", en referència a la paralització de la taula de diàleg entre ERC i el PSOE per l'avançament electoral. Així, ha celebrat "el compromís per part del govern espanyol que el procés continuï" i ha subratllat que a les eleccions està en joc decidir "qui representa els interessos de Catalunya" en aquesta taula.

Aragonès ha assegurat que ERC és qui millor preparat està per defensar els interessos dels catalans, per sobre del "delegat de La Moncloa" (Salvador Illa) i de "qui ha desconfiat de la negociació" (Carles Puigdemont). "Som els que estem més ben preparats per representar Catalunya en aquesta taula de negociació, no ho representarà qui exercirà en tot cas com a delegat de La Moncloa, ni qui durant molt de temps ha estat desconfiant d'aquesta negociació i que ara a última hora s'ha apuntat", ha dit. Per acabar, ha tornat a reivindicar la candidatura republicana: "Nosaltres tenim projecte, tenim el camí traçat i tenim ben clar quines són les prioritats que necessita aquest país".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!