Pere Aragonès ja ha reaccionat a la sentència del TSJC contra el diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, que ha estat condemnant per no retirar els llaços grocs que estaven penjats del seu despatx a la Paeria de Lledia durant la campanya de les eleccions generals de 2019, quan era regidor. El president Aragonès ha enviat un missatge de suport a Juvillà a través de les xarxes després de conèixer la notícia, denunciant que es tracta d'una condemna amb "sis mesos d'inhabilitació per solidaritzar-se davant la repressió". Pel president, aquesta sentència és "un nou atac a la llibertat d'expressió, a la democràcia i al país sencer". 

TUIT Aragones Pau Juvillà

Tuit de Pere Aragonès 

Aragonès ha acabat la seva piulada, amb un missatge reivindicatiu davant un nou cop de la justícia: "Dempeus contra la persecisió judicial a l'independentisme". Ell no ha estat, però, l'únic membre d'ERC que ha volgut dedicar unes paraules de suport a Juvillà. També ho ha fet, per exemple, la portaveu del partit, Marta Vilalta. En el seu cas, també ha rebutjat la condemna: "La injustícia, la persecució i la repressió obsessiva de l'estat no s'aturen... La nostra determinació, fermesa i persistència, tampoc", ha destacat a Twitter.

TUIT Marta Vilalta Pau Juvillà

Tuit de Marta Vilalta 

Missatge de Juvillà 

Per la seva part, Juvillà ha escrit una sola piulada després de conèixer la sentència del TSJC, que l'ha condemnat per un delicte desobediència a sis mesos d'inhabilitació a càrrec públic  i a pagar una multa de 12 euros al dia durant 3 mesos (1.080 euros). Juvillà ha citat l'anarcosindicalista de Lleida, Salvador Seguí, també conegut com el Noi de Sucre: ""Perquè totes les idees, absolutament totes, triomfen quan hi ha capacitat i organització".  Després de conèixer la notícia, el cupaire s'ha reunit amb els seus companys al Parlament. 

TUIT pau juvillà sentencia

Tuit de Pau Juvillà 

Elsa Artadi també ha reaccionat a través de les xarxes per enviar el seu escalf al diputat de la CUP després de la condemna del TSJC. Segons el parer de la portaveu de Junts, aquesta és "una nova sentència injusta. Un nou atac a la llibertat d'expressió". "Seguim patint una democràcia judicialitzada que persegueix independentistes", ha piulat Artadi.

tuit artadi juvilla

Tuit d'Elsa Artadi 

Quim Torra s'ha sumat a les mostres de suport a Juvillà després de conèixer la notícia de la seva habilitació. El president s'ha mostrat convençut que "Laura Borràs estarà al seu costat, com ha de fer qualsevol president d’un Parlament, protegir els seus drets i dels seus electors". 

"Imposar la força"

"L'atac al parlamentarisme continua. Tot el suport, Pau Juvillà!", així ha començat el seu missatge en denuncia de la sentència contra el diputat de la CUP el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. "Volen imposar la seva força i només units vencerem la repressió. Sempre endavant!" ha conclòs l'activista. 

tuti cuixart juvilla

Tuit de Jordi Cuixart 

Des d'En Comú Podem també han volgut enviar el seu "suport i escalf" al tercer secretari de la Mesa del Parlament. En el seu cas, ho han fet a través de la seva líder, Jéssica Albiach, qui a través d'un missatge a les xarxes ha advertit que aquesta sentència "és un atac flagrant contra la llibertat d'expressió de tots i totes" i un "nou cas de judicialització de l'activisme polític". Davant aquest, Albiach ha transmès la seva "solidaritat" a Juvillà. 

 

A la imatge principal, el president de la Generalitat, Pere Aragonès / Efe