El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha volgut parlar d'un dels temes que està marcant la setmana, la polèmica envers el diputat de JuntsxCat, Frances Dalamases, que segons va sortir a la llum aquest dilluns hauria coaccionat una periodista del programa FAQS de TV3 per expressar-li el seu descontentament pel to de l’entrevista a Laura Borràs que va tenir lloc el passat 9 de juliol. Aragonès ha criticat les "pressions inacceptables" que el diputat hauria exercit sobre diversos periodistes. "M'incomoda que es pugui passar per alt". En una entrevista a Ràdio Estel, el president ha explicat que quan va conèixer tant aquests fets com la suposada esbroncada a una periodista del FAQS després de l'entrevista a Laura Borràs, li va causar "estupor".

"S'ha de defensar la llibertat de premsa, hem d'estar disposats que ens facin preguntes incòmodes", ha insistit Aragonès, que ha afegit que "aquesta no és la forma de relacionar-se amb els mitjans". En aquest sentit, ha assegurat que cap dels seus col·laboradors actuaria d'aquesta manera. "Tothom es mereix respecte. Veurem quina és la decisió que acaba prenent, però és evident que no és la forma de relacionar-se amb els mitjans de comunicació". Sobre la possible renúncia de Dalmases a la seva condició de diputat, Aragonès ha dit que és una decisió que ha de prendre ell, tot i que ha subratllat que "no toleraria aquestes actituds d'un dels meus col·laboradors". 

Cas Borràs

Sobre el cas judicial contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per suposades irregularitats quan era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), el cap de l'executiu ha assegurat que cal "preservar les institucions". "Mantenir una posició de tensar tant les institucions no ajuda". Aragonès ha insistit que si Borràs fos d'ERC ja se l'hauria apartat del càrrec fins a demostrar la innocència. Sobre la possible aplicació de l'article 25.4 del Parlament que suposaria la suspensió de Borràs com a diputada un cop se li obri judici oral, Aragonès ha defensat que "el reglament del Parlament és el que tenim, no podem triar què s'aplica i què no". Així doncs, ha afirmat que "hi ha una decisió política que s'ha de prendre" i ha apuntat que "pel bé de tothom i de les institucions seria important que la prengués o bé el seu partit o ella mateixa". A banda, ha apuntat que des del seu punt de vista el cas de Borràs no s'emmarca en la "judicialització" del conflicte polític.

Taula de diàleg

La setmana vinent està prevista la taula de diàleg entre el govern espanyol i el Govern, tal com van pactar Pedro Sánchez i Pere Aragonès. El president ha admès que de moment encara s'ha fixat una data, però ha confiat que es puguin aconseguir uns "acords parcials, però petits". El cap de l'executiu ha tornat a demanar a Junts que assisteixi a la negociació i ha remarcat que "com més espais polítics hi donin suport, millors resultats tindrà la part catalana". En qualsevol cas, ha remarcat que el Govern "hi serà ben representat". Aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ja va obrir la porta a modificar la delegació, i posar-hi més consellers d'ERC, si finalment Junts no hi acaba participant.