"A vostès hi ha deutes que els interessen i altres que no". Així ha retret el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, a Ciutadans que reclami els 5 milions d'euros del 9-N i no els deutes de l'Estat amb Catalunya, com la disposició addicional tercera, o que no parli dels 87 milions que va costar el desplegament de cossos policials a Catalunya per l'1-O. 

Ha estat durant la sessió de control al Govern quan el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha criticat que el Govern renunciés a cobrar aquests cinc milions, que ara el Tribunal de Cuentas ha obligat a l'expresident Artur Mas a pagar-los, i ha defensat que amb aquests diners es podrien fer diverses polítiques socials. Així, Carrizosa l'ha acusat de "favoritismes" i d'actuar amb "impunitat" i li ha reclamat recuperar els diners que va costar el 9-N i també l'1-O, malgrat que no està provat que es gastessin diners públics. 

Aragonès ha recordat a Cs que gran part del que va costar el 9-N va ser en ordinadors portàtils, que en l'actualitat s'estan utilitzant a les escoles. Per tot això, li ha retret que l'acusi de "prevaricar" i de dedicar-se a "amenaçar". A més, ha afirmat que "en reclamar els deutes de Catalunya som sempre els primers" i els hi ha demanat conjurar-se per reclamar el que deu l'Estat als catalans.

Aragonès Carrizosa Parlament - Víctor Serri

Per altra banda, la sessió de control al Govern també ha servit als Comuns per acusar al Govern de retallades i de no haver-los trucat encara per negociar els pressupostos de la Generalitat. Aragonès, per la seva banda, ha explicat que s'han congelar la despesa per risc de desviació del dèficit i aplicant la llei d'estabilitat pressupostària, malgrat fer excepcions en alguns àmbits com és el cas de l'habitatge. 

A més, ha recordat el compromís del Govern en la despesa social i ha demanat als comuns que tinguin una "actitud positiva" quan comenci la negociació dels comptes. Aragonès també ha enviat aquest dimecres una carta a l'alcaldessa Ada Colau per explicar-li la situació i comunicar-li que es mantindran els recursos en el Consorci de l'Habitatge.