Nova esbatussada al Parlament entre el Govern i Ciutadans pel procés sobiranista i l'obertura del diàleg entre els executius català i espanyol. En una interpel·lació parlamentària, el vicepresident, Pere Aragonès, ha defensat el diàleg amb el govern espanyol perquè ha assegurat que, tot i estar lluny i sense saber si hi pot haver acord o no, el Govern mai deixarà "cap espai per millorar la qualitat de vida d'aquest país".

En aquest sentit, ha advertit el partit taronja, després d'una altra intervenció de to agre, que la política "no va d'imposició" ni "de ser un plató de televisió, ni funciona a cop d’eslògan i de recórrer a l’hemeroteca", sinó de "negociar i parlar". En aquest sentit, i visiblement molest per la manca de "respecte" que considera que té aquest grup amb el Govern i amb els ciutadans independentistes, ha assegurat que Cs "no tenen altura política per representar com es mereixen la gent que els ha votat".

"Zero propostes: aquest és el seu programa polític. O només una: aplicar el 155", ha afegit en aquest sentit. Per tot això els ha demanat "menys demagògia i més responsabilitat", i els ha acusat de portar l'"odi i la fractura" al Parlament. A més, els ha acusat d'intervenir al Parlament només per fer "campanya per les eleccions espanyoles" perquè "no els agrada el que vota Catalunya".

D'aquesta manera ha contestat el vicepresident català a la diputada Lorena Roldán, que ha basat la seva intervenció en una crítica als independentistes però també al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de tenir "decència" i de ser "un insult" pels espanyols. En aquest sentit, s'ha referit al document de 21 punts que el president Quim Torra va lliurar a Sánchez en la seva última reunió a Pedralbes, que ha qualificat de "vergonyós" i de ser els "manaments de l'independentisme".

En aquest sentit, ha demanat que es convoquin eleccions a l'estat espanyol perquè s'acabi la "ganga" que considera que suposa Sánchez per als independentistes. "En aquest document de 21 punts queda clar que es pensen que som bèsties de forma humana", ha assegurat Roldán en una dura crítica al president Torra, per la qual cosa Aragonès ha demanat en la seva rèplica que li tingui "respecte". "Es mereix un respecte que vostè no li ha tingut. Haurien de corregir i tractar tothom amb respecte", ha defensat el vicepresident en aquest sentit.