El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha esclatat aquest dimecres contra Ciutadans i els ha exigit que "deixin de mentir" i de "dir que aquest Govern dona suport a la violència". "Ja n'hi ha prou", ha exclamat, durant la sessió de control a l'executiu que ha tingut lloc aquest dimecres al Parlament. 

Aragonès ha contestat així després que el diputat José Maria Cano hagués assegurat que el Govern "dona cobertura" als actes "il·legals" dels "comandos separatistes". ""Ens fa vergonya un independentista que actua violentament", ha defensat el vicepresident, tot instant-lo a condemnar també les accions de l'extrema dreta. 

"Deixin de mentir d'una vegada i de dir que aquest Govern dona suport a la violència", ha insistit, tot demanant a Cs que "facin el mateix quan l'extrema dreta campa pels carrers d'aquest país".

"La Corona espanyola és el gran 'chiringuitazo'"

En la següent pregunta parlamentària, que havia formulat Carlos Carrizosa, portaveu de Cs, Aragonès ha retret al grup taronja que parli de xiringuitos quan es refereix als organismes creats per l'independentisme i ha defensat que ells donen suport a un "gran 'chiringuitazo'" com és la corona espanyola.

En aquest sentit, el vicepresident ha retret a Ciutadans que es facin fotografies amb l'extrema dreta i ha assegurat que "encara" espera "el seu rebuig".

A més, després que Carrizosa digués que l'independentisme té vincles amb els ultres europeus, Aragonès ha deixat anar que li agradarà veure "què fan amb Vox" a Andalusia i ha recordat que l'independentisme coneix bé aquesta extrema dreta perquè la "pateix als carrers" i també "als tribunals, fent de braç armat a la Fiscalia".

A dos dies per les manifestacions previstes pel 21-D, com a protesta per la celebració del Consell de Ministres de Pedro Sánchez a Barcelona, també la consellera Ester Capella ha defensat que l'independentisme no és violent i que la protesta és "lícita, legítima i democràtica".