El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha retret a Ciutadans que hagi intensificat l'estratègia de "tensar el carrer" quan han vist que les enquestes els començaven a donar mals resultats, després de la moció de censura de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy. "El tensen per quatre vots més. Aquest és el preu de trencar la convivència?", ha preguntat als diputats de Cs. 

"Ciutadans en el moment que veu que en les enquestes baixa sap que ha d’anar a la tensió per recuperar protagonisme polític", ha assegurat, recordant que durant mesos els llaços grocs han estat presents als carrers de Catalunya i en seus d'institucions i que fins la moció de censura Cs no s'hi havia posat. "Tenir 4 vots més no els augura un gran futur perquè sempre acaba sortint algú que està més a l'extrem, com VOX. Reflexionin", els ha demanat el vicepresident.

Aragonès també ha volgut deixar clar, durant la seva intervenció en el ple de la convivència demanat per Cs, que "el que ha intentat trencar la convivència és la violència policial i que hi hagi presos polítics". "La desigualtat és el que pot posar en risc la convivència al nostre país, no si algú penja un símbol polític", ha afegit. 

A més, el dirigent republicà ha demanat que la política surti "fora dels tribunals". "Prou d'aplicar el Codi Penal de l'enemic a l'independentisme", ha exigit Aragonès, que ha defensat que no hi haurà "normalitat" fins que els presos siguin lliures. En aquest punt, també ha retret a la líder de Cs, Inés Arrimadas, que parli de "trena" quan es refereix a la presó dels dirigents sobiranistes i ho ha titllat de "banalització". 

Finalment, el vicepresident també ha criticat que Cs ataqui l'escola i ha assegurat que sembla que "siguin partidaris de la censura".